VEȘTI BUNE PENTRU CONSUMATORII DE LAPTE

Vesti bune pentru consumatorii de lapte
Știu prea bine că foarte mulți oameni obișnuiesc să consume lapte. De asemenea, observ că, în acest scop, laptele cel mai des folosit este cel provenit de la vaci și, în ultima vreme, din ce în ce mai mult, de la capre. Dar, mai rar, și de la alte animale. Înțeleg, de asemenea, de la consumatorii împătimiți că laptele oferă organismului numeroase beneficii, conținând proteine multe și bune, dar și calciul atât de necesar pentru a avea oase puternice și sănătoase.

Înțeleg, de asemenea, că laptele de origine animală este un aliment esențial și chiar indispensabil pentru adulții umani. Aici recunosc că m-au băgat în ceață. De ce, oare, buna sănătate și chiar viața unei specii să fie determinată de existența în alimentație a laptelui provenit de la altă specie? Are sens acest lucru? Dar dacă, Doamne ferește, ca prin minune, ar dispărea de pe planetă toate animalele donatoare de lapte? Sau dacă, și mai rău, va veni o zi când toți acești activiști vegani vor avea câștig de cauză și va fi interzisă exploatarea animalelor de către oameni? Sau dacă, într-o zi, cercetătorii vor admite faptul că din cauza diferențelor fiziologice dintre specii și din cauza compoziției chimice specifică fiecăreia dintre acestea, este profund neigienic și nesănătos să bem laptele altor animale.

Ei, bine, îi rog pe consumatorii de lapte să nu se panicheze. Din fericire pentru ei, o mână de întreprinzători de pe planetă, având senzaționale calități antreprenoriale și o reală viziune, au găsit soluția. În sfârșit, oamenii vor intra în normalitate și vor avea ocazia să bea, și la maturitate, lapte matern uman. Recunoașteți că este o veste grozavă? Dar să vă povestesc. Vă avertizez, totuși, încă de la început, că este vorba de un lucru mai puțin plăcut pe alocuri, dar ce contează atâta vreme cât deznodământul este cel dorit de om. Pentru că, în cele din urmă, ce nu face acesta pentru propria plăcere, nu-i așa?

Știm cu toții că există pe planetă țări sărace, cu oameni amărâți și foarte nevoiași, care de-abia trăiesc de azi pe mâine și ar face absolut orice pentru o bucată de pâine sau pentru viitorul familiei lor. Așadar, este foarte ușor ca mii și mii de femei să fie cumpărate, efectiv, în viu, ca animalele și puse la treabă. Adică să fie inseminate artificial și să nască în fiecare an câte un copil. Imediat după naștere, copilul îi este luat, urmând să fie hrănit o vreme cu lapte praf de vacă. Iar mai târziu, când va ajunge la vârsta optimă, copilul va fi, pur și simplu, ucis. De ce? Cu siguranță, v-ați dat seama: pentru organele atât de necesare salvării de vieți omenești.

Așadar, femeia va fi mulsă, zi de zi, folosindu-se niște mașinării metalice, iar acest lucru se va repeta an de an, până când aceasta va fi prea bătrână pentru a mai putea naște și da un lapte de calitate. Iar atunci evident că va fi, la rândul ei, ucisă. Că doar ce să mai facă cu ea? Dar să trecem pentru aceste aspecte mai puțin plăcute și să ne întoarcem la laptele nostru. Acesta este frumos îmbuteliat, având niște ambalaje care înfățișează femei frumoase și fericite, dornice să ofere laptele lor adulților de pe întreaga planetă.

Toată lumea este mulțumită, trupul are proteine, se dezvoltă armonios, iar oasele au mult doritul calciu. Ce am putea să vrem mai mult? Ce poate fi mai bun ca un lăptic gustos și sănătos? Ce contează că nu mai suntem bebeluși? Ce contează că am fost înțărcați cu zeci și zeci de ani în urmă? Ce contează cum și cu ce preț a fost produs acel lapte? Contează doar ce vrem noi. Că doar suntem oameni și facem ce vrem pe planeta pe care o stăpânim. Așadar, nu-i așa că v-am dat o veste minunată?

Am scris acest articol dintr-un motiv precis: foarte mulți oameni nu înțeleg ce presupune industria laptelui și a lactatelor. Puteți să credeți faptul că există mulți indivizi pe planetă care pretind că oamenii fac un bine vacilor mulgându-le? Ei par, însă, a nu înțelege (sau nu vor să înțeleagă) că vaca ajunge să “dea” lapte abia după ce este violată (inseminată artificial), urmând ca, după naștere, vițelul să îi fie răpit și, la puțin timp după aceasta, ucis.

În plus, foarte mulți se îngrețoșează la gândul de a bea, la maturitate, lapte uman. Păi de ce? Dacă îți place atât de mult laptele și nu înțelegi că laptele este doar pentru bebeluși neînțărcați, de ce nu ai bea laptele propriei tale specii? De ce ar fi scârbos? De ce să fie ok să bei laptele vacilor? Să existe, oare, o afecțiune psihică care îi face pe oameni să se creadă viței?

Acest articol este un exercițiu de imaginație. Un soi de satiră neagră. Brutală, dar extrem de necesară. Știu că cititorii mei sunt oameni inteligenți și că au înțeles mesajul. Eu vă asigur că aceasta este, cuvânt cu cuvânt, povestea laptelui pe care îl aveți în frigider. Credeți că merită? În cazul în care nu ați citit articolul meu în care explic, pe puncte, de ce nu mai beau lapte, vi-l recomand cu căldură. Veți înțelege mult mai multe lucruri de acolo.

Dincolo de ceea ce presupune un exercițiu de imaginație, există în povestea de mai sus un mare sâmbure de adevăr. Știați că, în China, bogătașii au posibilitatea să sugă direct de la sânul femeilor, contra unor mari sume de bani? Nu mă credeți? Citiți aici și vă veți convinge. Chiar în halul ăsta de bolnavi am ajuns ca specie? Voi ce credeți?

P.S. Vă invit să vă abonați la un newsletter special, care va conține materiale care nu vor fi făcute publice pe blog, ci vor fi destinate doar abonaților. Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă introduceți AICI prenumele și adresa de email. De asemenea, vă invit să apreciați pagina de Facebook a blogului, pentru a putea fi la curent cu toate postările și noutățile.

Articol scris de Nick Teodorescu
Numele meu este Nick Teodorescu, iar acesta este blogul de atitudine și conștientizare pe care scriu, din pasiune și cu speranța la o lume mai bună. Îmi place să provoc, să ajut și să inspir oamenii pentru a reuși să depășească barierele, mentalitățile și paradigmele distructive, în scopul de a schimba în bine modul în care gândesc și își trăiesc viața. Acesta este, de altfel, scopul acestui blog. (CITEȘTE TOT)