TU CE FACI PENTRU A OPRI HOLOCAUSTUL ANIMALELOR?

Cu ceva timp în urmă, mi-a venit ideea de a scrie un articol despre Holocaustul animalelor. Am ezitat, am cântărit anumite lucruri, m-am gândit și m-am răzgândit. Într-un final, am început să mă documentez, printre picături, în legătură cu o serie de aspecte legate de acest subiect. Iar apoi l-am scris, cu toată hotărârea și convingerea că fac un lucru bun. Public, acum, acel text, cu speranța că va aduce măcar o fărâmă de lumină în mințile și sufletele celor care vor avea ocazia să îl citească.

Documentându-mă, așadar, pentru articol, am aflat că, în anul 2004, organizația PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) a inițiat o campanie, „Holocaustul din farfuria ta”, prin care susținea drepturile animalelor, făcând o paralelă cu victimele Holocaustului evreiesc. Mare mi-a fost mirarea și dezamăgirea să mai aflu că organizații ale evreilor din Germania au atacat în instanță campania, cerând interzicerea ei, pe motiv că aceasta „trivializa și banaliza soarta victimelor Holocaustului” și că încalcă drepturile evreilor. Poftim? Am crezut că nu am citit bine sau că nu am înțeles eu cum trebuie. Ei, bine, din păcate, citisem bine și înțelesesem tot ce era de înțeles.

Citesc și mai departe, iar dezamăgirea mea se transformă în revoltă. Atât instanța de judecată din Germania, cât și, mai târziu, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (C.E.D.O) au consfințit interzicerea campaniei. Ce rușinos și nedrept! Am tot respectul și compasiunea pentru suferințele îngrozitoare îndurate în acea perioadă și, de asemenea, toată dragostea și admirația pentru personalitățile extraordinare ale poporul evreu, dar ceea ce se întâmplă nu este corect. Nimeni nu poate confisca un termen, un concept și nu-și poate însuși, în exclusivitate, o suferință. Putem analiza originea cuvântului „Holocaust” și vom constata că acesta provine din grecescul „holókauston”,care este traducerea din ebraică a lui „olah”, care înseamnă „ardere de tot” și se referă la ritualul de sacrificare, prin incinerare, a animalelor. Repet și vă rog să rețineți: a animalelor!

Din anul 1950, acest termen este folosit, în exclusivitate, cu referire la Holocaustul împotriva evreilor. Nimeni altcineva nu are voie să-l folosească. O fi corect să se întâmple astfel? Nu a existat, oare, și Holocaustul amerindienilor din America? Și Holocaustul aborigenilor din Australia? Dar cel al japonezilor de la Hiroshima și Nagasaki? Sau cel al negrilor din Africa? Toate au importanță capitală și merită respectate și onorate, dar eu, acum, vreau să mă refer doar la unul, cel mai puțin luat în seamă, dar cel mai important prin amploare: Holocaustul animalelor.

Revin, pentru o clipă, la Holocaustul evreilor și întreb: ce a provocat, de fapt, această crimă îngrozitoare? Răspunsul îl știm cu toții: o nație, cea germană, a încercat să extermine o altă nație, cea evreiască, pe motiv că ei, nemții, ar fi rasa umană superioară. Ce nebunie! Dar, oare, nu același lucru îl fac aproape toți oamenii de pe planetă cu animalele? Le exploatează, le batjocoresc, le masacrează și le mănâncă tocmai din același motiv absurd și bolnav: se cred o specie superioară care ar avea, așadar, ca un stăpân veritabil și îndreptățit, drept de viață și de moarte asupra supușilor săi.

În câțiva ani, naziștii au ucis în jur de 6 milioane de evrei. Știți în cât timp este omorât același număr de animale? În doar 33 de minute. În fiecare an, sunt omorâte, în toată lumea, doar în industria de carne, lapte și ouă, în jur de 70 de miliarde de animale terestre. În plus, sunt uciși aproximativ 100 de miliarde de pești și alte viețuitoare marine. În total, anual sunt măcelărite, așadar, cu barbarie, în jur de  170 de miliarde de animale. Menționez că nu am luat în calcul sutele de milioane de animale omorâte pentru blană sau piele, în laboratoarele experimentale, în grădini zoologice, în circuri, în vânători sau în alte forme de abuz.

Nu este oare și acesta un autentic Holocaust, cel mai mare din istoria umanității, care trebuie oprit cât mai curând? Faceți doar un simplu exercițiu de imaginație și gândiți-vă că, poate cândva, într-o bună zi, o specie de viețuitoare va începe să mănânce oameni, la fel cum mâncam noi animalele. Ei, bine, cum ar fi? Ce ați simți să vă fie uciși, cu bestialitate, copiii, părinții, persoanele iubite, doar pentru a fi mâncați de niște ființe care, pur și simplu, consideră acest lucru ca ceva absolut natural, normal și necesar. Căci doar așa gândiți și voi acum în privința animalelor pe care le mâncați, nu-i așa?

În concluzie, vă întreb, răspicat, pe fiecare dintre voi, făcând apel la presupusa conștiință a ființei umane: tu ce faci pentru a opri Holocaustul animalelor?

Dacă v-a plăcut articolul, nu uitați să îl împărtășiți și cu prietenii voștri.

Articol scris de Nick Teodorescu
Numele meu este Nick Teodorescu, iar acesta este blogul de atitudine și conștientizare pe care scriu, din pasiune și cu speranța la o lume mai bună. Îmi place să provoc, să ajut și să inspir oamenii pentru a reuși să depășească barierele, mentalitățile și paradigmele distructive, în scopul de a schimba în bine modul în care gândesc și își trăiesc viața. Acesta este, de altfel, scopul acestui blog. (CITEȘTE TOT)