SERENITY RESET

Program integrativ de echilibrare psiho-emoțională
adresat persoanelor cu simptome specifice
depresiei și anxietății

Te confrunți cu probleme care te împiedică să trăiești viața pe care ți-o dorești și pe care o meriți?

Te simți adesea trist, apatic, nepăsător, obosit, lipsit de energie și de motivație? Nu reușești să ai un somn liniștit și odihnitor? Ai un libido scăzut? Ai probleme de concentrare sau de memorie? Simți câteodată că ai mintea încețoșată? Ai gânduri negative, te gândești la moarte sau chiar la sinucidere? Sau poate te simți copleșit de stres, de griji, de neliniște, de temeri, de fobii, de anxietate? Suferi de atacuri de panică? Te simți rău chiar și din punct de vedere fizic? Ți-e frică de boală și de moarte? Te folosești de cafea, alcool sau medicamente pentru a reuși să mergi mai departe?

Dacă te regăsești, într-o măsură mai mare sau mai mică, printre situațiile enumerate, probabil că ești în căutarea unei soluții salvatoare, menită să-ți aducă rezolvarea acestor probleme. Cu toate acestea, poate că nu știi de unde să începi, ce variantă să alegi și pe cine să asculți. Poate că ai încercat psihoterapia, dar rezultatele se lasă încă așteptate. Sau poate că iei medicamentele antidepresive și/ sau anxiolitice prescrise, fără să fii corect informat asupra efectelor reale ale acestora sau fără să știi că există și alte alternative terapeutice, cu adevărat folositoare și benefice. Iar adevărul este că foarte mulți oameni ca tine se confruntă, pe bună dreptate, cu astfel de dificultăți și dileme.

“Forțele naturale din interiorul nostru sunt adevărații vindecători ai bolilor.”

(Hipocrat, părintele medicinii)

De ce medicamentele antidepresive și anxiolitice nu reprezintă o soluție eficientă și sănătoasă?

Se spune că depresia și anxietatea sunt cauzate de un dezechilibru chimic al neurotransmițătorilor din creier, în special al serotoninei și noradrenalinei. De asemenea, se mai spune că acest dezechilibru poate fi corectat doar cu ajutorul medicamentelor specifice. Așa să fie oare? Adevărul este că nici măcar un studiu realizat vreodată nu a arătat faptul că depresia și anxietatea ar fi cauzate, într-adevăr, de un dezechilibru chimic la nivelul creierului. Așadar, repet: nu există niciun studiu care să demonstreze acest lucru. În schimb, într-o meta-analiză realizată recent s-au cercetat fișele medicale a 14.000 de pacienți diagnosticați cu depresie, concluzionându-se că nu există nicio legătură între nivelul scăzut de serotonină și depresie sau între evenimentele de viață stresante și schimbarea nivelului de serotonină din creier.

În ceea ce privește efectul medicamentelor antidepresive, o altă meta-analiză a arătat faptul că episoadele depresive durează mai mult și sunt mai frecvente la pacienții care iau pastile, comparativ cu cei care nu folosesc medicație. De asemenea, numeroase studii au arătat faptul că efectele adverse ale acestor medicamente sunt extrem de grave, punând în pericol viața pacienților. Astfel, s-a demonstrat că acestea pot conduce la deteriorarea ficatului, la acumularea de kilograme în plus, la disfuncții sexuale, la agresivitate extremă și la sinucidere. În plus, o mare problemă o reprezintă faptul că renunțarea la aceste medicamente este un proces foarte dificil și de lungă durată, care, atenție!, trebuie parcurs în mod obligatoriu doar sub îndrumarea unui medic competent.

Este adevărat că o parte dintre cei care folosesc astfel de medicamente consideră că acestea sunt eficiente, având, cel puțin pentru ei înșiși, rezultatul dorit. Însă realitatea este că singurul rezultat benefic al acestora este capacitatea de a masca pentru o perioadă relativ scurtă de timp simptomele afecțiunii. Atât și nimic mai mult. Nu se acționează asupra cauzei reale, simptomele vor reapărea și vor deveni cu mult mai puternice și, în plus, există și riscul efectelor adverse despre care am vorbit. Așadar, este vital de înțeles că folosirea medicamentelor antidepresive și anxiolitice este nefundamentată științific, absolut ineficientă și extrem de periculoasă, fiind necesar să ne îndreptăm spre soluțiile reale, cu adevărat validate din punct de vedere științific și al practicii terapeutice. Iar acest lucru este necesar cu atât mai mult cu cât depresia afectează în zilele noastre, conform Organizației Mondiale a Sănătății, peste 300 de milioane de oameni, ajungând principala cauză de dizabilitate din lume. Așadar, în cele ce urmează, vom vedea exact despre ce este vorba.

“Cel mai bun medicament dintre toate este să înveți oamenii cum să nu aibă nevoie de acesta.”

(Hipocrat)

Ce este și în ce constă programul Serenity Reset?
Cum te va ajuta acesta să te vindeci de anxietate și/ sau depresie?

Serenity Reset este un program integrativ de echilibrare psiho-emoțională adresat persoanelor cu simptome specifice depresiei și anxietății. Acesta a fost creat ca alternativă la metodele ineficiente și periculoase pe care le oferă “tratamentul” cu chimicale. Programul are la bază cele mai solide, credibile și actuale studii științifice și conține cel mai eficient protocol terapeutic în ceea ce privește vindecarea depresiei și anxietății. Programul Serenity Reset a fost creat pentru a acționa în mod direct asupra cauzei (cauzelor) care au condus la apariția depresiei și/ sau anxietății. Dar care sunt aceste cauze? Studiile științifice arată faptul că depresia și anxietatea sunt niște simptome care apar din cauza unor dezechilibre și disfuncționalități existente la nivelul organismului. Aceste cauze pot fi identificate prin anumite analize medicale, fiind vorba de una sau mai multe dintre următoarele:

 • Inflamația cronică din corp (principala cauză);
 • Probleme la nivelul tractului digestiv (dezechilibru microbian sau disbioză intestinală, permeabilitate intestinală, bacterii – SIBO, paraziți, ciuperci);
 • Dereglările hormonale (cortizol, hormoni tiroidieni, testosteron, estrogen, oxitocină);
 • Nivelul fluctuant al zahărului din sânge și al secreției de insulină;
 • Deficiențele nutriționale (vitaminele B12, D, B2, B6, colină, folat, magneziu, zinc, Omega 3 DHA și EPA);
 • O alimentație bogată în metionină și săracă în glicină;
 • Intoxicația cu metale grele sau cu chimicale;
 • Mutația genei MTHFR.
program-8

În ceea ce privește axa creier-tract digestiv, oamenii de știință descoperă din ce în ce mai multe legături dintre aceste 2 sisteme. Astfel, sistemul nervos enteric, care este parte integrantă a tractului digestiv și este numit și “al doilea creier”, comunică cu creierul prin 100 de milioane de celule nervoase. Un alt aspect interesant este faptul că în tractul digestiv există de 400 de ori mai multă serotonină (neurotransmițător numit și “hormonul fericirii”) decât în creier. De asemenea, se știe astăzi că 80% din sistemul imunitar, care s-a dovedit a fi în strânsă legătură cu creierul, se află în tractul digestiv; de altfel, există o ramură distinctă a medicinii, numită psihoneuroimunologie, care studiază relația dintre psihic, sistemul nervos și sistemul imunitar.

Chiar dacă legătura între tractul digestiv, alimentație, bacterii, hormoni, glicemie, inflamația cronică sau mutații genetice, pe de o parte, și depresie și anxietate, pe de altă parte, este greu de înțeles la prima vedere, cercetările efectuale sunt, repet, extrem de concludente și convingătoare.

“Toate bolile pornesc din tractul digestiv.”

(Hipocrat)

În consecință, pentru a acționa în profunzime și în mod eficient asupra cauzei (cauzelor) care a (au) declanșat depresia și/ sau anxietatea, programul Serenity Reset presupune o serie de schimbări în ceea ce privește stilul de viață. Aceste schimbări se vor implementa pe parcursul a 3 luni (90 de zile)aceasta fiind perioada necesară și suficientă pentru vindecarea profundă și durabilă. Concret, programul cuprinde:

 • 12 ședințe individuale de coaching, desfășurate săptămânal și având durata de 50 de minute. Acestea se vor desfășura online, pe Skype sau la telefon;
 • Suport prin email nelimitat. Practic, între ședințele săptămânale vei avea posibilitatea să ceri oricând sprijin emoțional sau să soliciți informații suplimentare/ lămuritoare;
 • Plan de alimentație personalizat, inclusiv rețete și listă de cumpărături;
 • Materiale scrise necesare bunei desfășurări a programului.

Prin intermediul tuturor acestora, vei primi toate informațiile (susținute 100% științific), îndrumarea și sprijinul emoțional și motivațional de care ai nevoie pentru a reuși să adopți și să menți cu ușurință toate schimbările necesare vindecării. Acestea sunt:

 • Adoptarea unei diete speciale și personalizate, foarte densă în nutrienți, conținând alimente anti-inflamatorii, cu indice glicemic mic (și încărcătură glicemică mică), precum și cu efect prebiotic și probiotic. Se elimină alimentele inflamatorii, alergene, procesate, rafinate, cu indice glicemic mare (și încărcătură glicemică mare), precum și cele care conțin metale grele sau chimicale toxice. Se vor folosi, după caz, anumite suplimente nutritive și plante medicinale;
 • Adoptarea unui stil de viață activ, cuprinzând activități relaxante în aer liber, dar și un program regulat de exerciții fizice specifice;
 • Învățarea și practicarea unui set de exerciții de respirație și de tip mindfulness, inclusiv MBSR (mindfulness-based stress reduction), tehnică validată științific;
 • Adoptarea unor obiceiuri menite a facilita managementul stresului, precum și a determina reglarea somnului;
 • Eliminarea surselor non-alimentare de metale grele și chimicale toxice (din haine, cosmetice, produse de curățenie).

Toate aceste schimbări ale stilului de viață vor provoca un reset complet al organismului și în special al creierului, având drept consecință directă echilibrarea psiho-emoțională și dispariția tuturor simptomelor specifice depresiei și/ sau anxietății.   

Prețul programului este de 490 euro (echivalentul în lei).

“Fie ca hrana să-ți fie medicament și medicamentul să-ți fie hrană.”

(Hipocrat)

PROGRAMEAZĂ-TE PENTRU O ȘEDINȚĂ ONLINE GRATUITĂ
DE 15 MINUTE ÎN CARE VEI AFLA MAI MULTE
DESPRE PROGRAMUL SERENITY RESET

Ce rezultate vei obține la sfârșitul programului Serenity Reset?

Dispariția tristeții, gândurilor negative și tendințelor suicidale
Dispariția fricilor, fobiilor și atacurilor de panică
Eliminarea oboselii și îmbunătățirea radicală a calității somnului
Dispariția stărilor emoționale oscilante și echilibrarea dispoziției
Dobândirea unui nivel ridicat de energie și vitalitate
Îmbunătățirea libidoului și dispariția disfuncțiilor sexuale
Îmbunătățirea radicală a puterii de concentrare și a memoriei
Eliminarea inflamațiilor și însănătoșirea tractului digestiv
Normalizarea nivelului de zahăr din sânge și a secreției de insulină
Prevenirea îmbolnăvirii de Alzheimer, Parkinson sau demență
Îmbunătățirea substanțială a stării generale de sănătate 
Îmbunătățirea până în parametrii optimi a analizelor medicale specifice

VREI SĂ SCAPI DE ANXIETATE ȘI/ SAU DEPRESIE
O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA?

Cine este creatorul programului?
Cu cine vei lucra?

Mă numesc Nick Teodorescu și sunt psiholog, coach și autor a sute de articole având ca temă nutriția și  stilul de viață sănătos. În ultimii 10 ani, am studiat continuu și temeinic, atât pe cont propriu, cât și prin urmarea unor cursuri, domeniile nutriției, psihologiei, psihoterapiei, coaching-ului, medicinei funcționale, biochimiei, geneticii, psihoimunoneurologiei, meditației, practicii mindfulness, MBSR-ului (mindfulness-based stress reduction), naturopatiei, eticii și paleoantropologiei. În ceea ce privește acest ultim domeniu menționat, din dorința de a studia originile speciei umane și ale comportamentului uman (înclusiv în ceea ce privește nutriția și celelalte aspecte ale stilului de viață ancestral), am urmat, începând cu anul 2016, cursuri de paleoantropologie la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Dând curs solicitărilor din ce în ce mai numeroase, am oferit în ultimii ani sesiuni de coaching celor interesați de adoptarea și menținerea unui stil de viață sănătos; astfel, am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a ajuta și a inspira oamenii să depășească obiceiurile, barierele, mentalitățile și paradigmele distructive, în scopul de a schimba în bine modul în care gândesc și își trăiesc viața. Acesta este, de altfel, scopul pe care mi l-am asumat, care mă face să mă simt împlinit și care mă îndeamnă să merg înainte.

Relativ recent, folosindu-mă de tot ce am învățat și experimentat în timp, am reușit să mă vindec complet, fără medicamente sau psihoterapie, de problemele care nu mi-au dat pace un timp extrem de îndelungat: anxietatea, atacurile de panică și depresia. Apoi, la scurt timp, din dorința de a veni în ajutorul celor care se confruntă cu astfel de probleme, am hotărât să îmi folosesc atât pregătirea profesională, cât și propria experiență vindecătoare pentru a crea programul Serenity Reset, în eficiența căruia cred, cu toată convingerea și din tot sufletul. Să vă fie de folos!

Cum te înscrii în programul Serenity Reset?

Dacă dorești să începi programul Serenity Reset sau dacă ai întrebări cu privire la acesta, trimite-mi acum un mesaj folosind formularul de contact de mai jos, iar eu îți voi răspunde în cel mai scurt timp. 

Prin trimiterea acestui formular de contact confirm că am peste 16 ani și că am citit Politica de confidențialitate.

Nick Teodorescu © 2018. All Rights Reserved.

Send this to friend