Politică de confidențialitate

Îți mulțumesc că îmi vizitezi site-ul. Înainte de a continua navigarea pe acesta, trebuie să fii la curent cu modul în care site-ul îți colectează și îți păstrează datele personale. Astfel, atunci când vizitezi site-ul www.NickTeodorescu.ro, când ne contactezi, când te abonezi la newsletter sau când comentezi la un articol, ne încredințezi informațiile tale. Scopul acestei Politici de confidențialitate este să îți explice ce date prelucrăm, de ce le prelucrăm și ce facem cu ele. Îți luăm în serios confidențialitatea și nu vindem niciodată liste sau adrese de e-mail. Fiind pe deplin conștienți de faptul că informațiile tale personale îți aparțin, facem tot posibilul să le stocăm în siguranță și să procesăm cu atenție informațiile pe care le împarți cu noi. Nu oferim informații unor părți terțe fără a te informa. Aceste informații sunt importante. Sperăm că le vei citi cu atenție.

Prin navigarea pe site-ul www.NickTeodorescu.ro sau prin contactarea noastră prin formular declarari că ai fost informat în mod adecvat asupra prelucrării datelor prin parcurgerea acestui document, denumit „Politică de confidențialitate”.

DEFINIȚII

Vom începe să definim câteva noțiuni care să te ajute să înțelegi prezenta Politică de confidențialitate.

NickTeodorescu.ro (sau „Site-ul”) este un blog personal, identificat prin intermediul URL-ul http://www.nickteodorescu.ro,  care oferă articole și informații utile cititorilor. NickTeodorescu.ro este deținut și administrat de Nick Teodorescu, denumit în continuare „Nick Teodorescu” sau „noi”.

Potrivit Legii nr. 677/2001 și a Regulamentului  (UE) 679/2016 (aplicabil în România din 25 mai 2018), Nick Teodorescu este operator de date cu caracter personal.

Când spunem „GDPR” ne referim la Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

„date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”);

Potrivit legislației, tu, în calitate de vizitator al site-ului ești o „persoană vizată”, adică o persoană fizică identificată sau identificabilă. O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

CINE SUNTEM

Website-ul NickTeodorescu.ro este deținut de Nick Teodorescu putând fi contactat la adresa de email ncvteodorescu@gmail.com.

SCHIMBĂRI

Putem schimba această Politică de confidențialitate în orice moment. Toate actualizările și modificările prezentei Politici sunt valabile imediat după notificare, pe care o vom realiza prin afișare pe site și/sau notificare pe e-mail.

ÎNTREBĂRI ȘI SOLICITĂRI

Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor tale sau dorești să îți exerciți drepturile legale în legătură cu datele pe care le deținem sau dacă ai îngrijorări cu privire la modul în care tratăm orice problemă de confidențialitate, ne poți scrie la adresa de e-mail: ncvteodorescu@gmail.com.

CE FEL DE INFORMAȚII COLECTĂM?  

  1. a) Informațiile pe care ni le furnizezi voluntar 
  • Când utilizezi formularele de pe site, când descarci un ebook, când ne contactezi prin e-mail sau comunici cu noi în orice mod, ne dai în mod voluntar informațiile pe care prelucrăm. Aceste informații includ prenumele și adresa de e-mail.
  • Când postezi un comentariu la un articol de pe blog, ne dai informațiile tale (nume și e-mail).

Oferindu-ne aceste informații, noi le păstrăm în condiții de securitate și confidențialitate în baza noastră de date. Nu dezvăluim sau tranferăm informații către terți.

  1. b) Informații pe care le colectăm automat 

Când navighezi pe site-ul nostru, este posibil să colectăm informații despre vizita ta pe site. Aceste informații pot include sistemul de operare, adresa ip, browserul, activitatea de navigare și alte informații despre modul în care ai interacționat cu site-ul. Putem colecta aceste informații prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii  similare.

CARE ESTE TEMEIUL LEGAL PENTRU PRELUCRARE? 

În privința datelor pe care ni le oferi voluntar prin completarea și trimiterea formularului aferent sau prin contactarea noastră în orice mod, temeiul legal este „luarea unor măsuri la cererea persoanei vizate înaintea încheierii unui contract” (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) și „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

În privința datelor pe care ni oferi voluntar prin postarea unui comentariu la un articol de pe blog, temeiul prelucrării este obligația noastră legală de a sprijini exercitarea dreptului de informare, dar și interesul nostru legitim de a oferi cititorilor blogului transparență și informare.

Atât potrivit legislației actuale, cât și potrivit GDPR (aplicabil din 25 mai 2018), consimțământul tău nu este cerut în situația în care prelucrarea este necesară pentru efectuarea de demersuri pentru încheierea unui contract, îndeplinirea unei obligații legale sau interesul legitim.

În privința datelor pe care le colectăm automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimțământul. Odată cu accesarea site-ului, îți dai în mod valabil consimțământul asupra prelucrării.  Citește mai mult despre política noastră de cookie-uri aici.

ÎN CE SCOPURI COLECTĂM DATELE? 

  • pentru a-ți răspunde la întrebări și solicitări;
  • pentru a ne putea apăra împotriva atacurilor cibernetice;
  • pentru a-i putea îmbunătăți experiența pe site, pentru a-ți putea oferi tipurile de conținut de care ești cel mai interesat și pentru a te putea servi mai bine;
  • în scop de marketing, însă numai în situația în care ți-ai dat consimțământul în prealabil.

Pentru a nu mai primi mesaje promoționale, poți urma instrucțiunile de dezabonare incluse în fiecare e-mail;

CUM PROTEJĂM INFORMAȚIILE TALE?

Site-ul nostru este scanat în mod regulat pentru breșe de securitate și vulnerabilități cunoscute pentru a vă face vizita pe site-ul nostru cât mai sigură posibil.

  • Utilizăm scanarea obișnuită a programelor malware.
  • Nu folosim un certificat SSL
  • Nu avem nevoie de un SSL deoarece oferim doar articole și informații.

LINK-URI

Acest site web conține link-uri către alte site-uri. Rețineți că noi, NickTeodorescu.ro, nu suntem responsabili pentru practicile de confidențialitate ale altor site-uri. Îi încurajăm pe vizitatorii noștri să fie conștienți când părăsesc site-ul nostru și să citească declarațiile de confidențialitate ale fiecărui website care colectează informații personale de identificare. Această declarație de confidențialitate se aplică exclusiv informațiilor colectate de pe acest website.

CÂT TIMP STOCĂM DATELE? 

Stocăm datele cu caracter personal doar pe perioada necesară îndeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 5 ani de la ultima vizită pe site sau ultima interacțiune cu noi.

CUI DEZVĂLUIM INFORMAȚIILE TALE?

Nu vom dezvălui informaţiile tale către terţe părţi, pentru a fi utilizate în propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora, fără consimţământul tău. Totuşi, este posibil să dezvăluim informaţiile tale către următoarele entităţi:

  • Instanțe de judecată, parchete sau alte autorități publice pentru a ne conforma legii sau drept răspuns la un procedură legală obligatorie (cum ar fi un mandat de percheziţie sau o hotărâre judecătorească);
  • Altor părţi cu consimţământul sau la instrucţiunile tale. În afara dezvăluirilor descrise în prezenta Politică de confidenţialitate, este posibil să transmitem informaţiile terţilor cărora consimţi sau soliciți să efectuăm o asemenea dezvăluire.

TRANSFERĂM DATE CĂTRE STATE TERȚE?

În prezent, nu transferăm datele tale către state din afara Uniunii Europene. Dacă vom schimba politica, te vom informa în mod corespunzător, îți vom prezenta garanțiile aferente și îți vom solicita consimțământul.

CARE SUNT DREPTURILE TALE?

  • Dreptul de retragere a consimțământului;

În situația în care prelucrarea se bazează pe consimțământ, îți poți retrage consimțământul în orice moment și în mod gratuit prin transmiterea unui e-mail pe adresa ncvteodorescu@gmail.com cu subiectul „retragere consimțământ”.

  • Dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere;
  • Dreptul de a te adresa justiției;
  • Dreptul de acces;

Ai  dreptul de a obține din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care te privesc și, în caz afirmativ, ai dreptul de acces la datele respective.

  • Dreptul la rectificare;

Ai dreptul de a obține de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc. Ținându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, ai dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.

  • Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”);

În situațiile în care (1) datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor, (2) s-a retras consimțământul și nu există un alt temei juridic pentru prelucrare, (3) te opui prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea sau (4) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, ai dreptul de a obține ștergerea datelor care te privesc, fără întârzieri nejustificate.

  • Dreptul la restricționarea prelucrării;

Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:

(a) contești exactitatea datelor, pentru o perioadă care ne permite nouă să verificăm exactitatea datelor;

(b) prelucrarea este ilegală, iar tu te opui ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

(c) nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar tu ni le soliciți pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;

(d) te-ai opus prelucrării în conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor tale.

  • Dreptul la portabilitatea datelor

Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc și pe care ni le-ai furnizat într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastră, în cazul în care:

(a) prelucrarea se bazează pe consimțământ în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR sau pe un contract în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR; și

(b) prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.

  • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care te privesc sau te afectează în mod similar într-o măsură semnificativă

Nu ai acest drept în cazul în care decizia:

(a) este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între tine și un operator de date;

(b) este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului și care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale persoanei vizate; sau

(c) are la bază consimțământul tău explicit.

TE RUGĂM SĂ REȚII URMĂTOARELE:

  • Perioada de timp: Vom încerca să răspundem solicitării în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit din motive specifice legate de dreptul legal specific sau complexitatea cererii tale.
  • Restricționarea accesului:în anumite situații, este posibil să nu vă putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorită dispozițiilor legale. Dacă refuzăm cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.
  • Imposibilitatea de a te indentifica

În unele cazuri, este posibil să nu putem căuta datele tale personale din cauza identificatorilor pe care îi furnizezi în solicitarea ta. Un exemplu de date cu caracter personal pe care nu le putem consulta atunci când ne furnizezi numele și adresa de e-mail sunt datele colectate prin cookie-uri de browser.

În astfel de cazuri, în cazul în care nu te putem identifica ca persoană vizată, nu suntem în măsură să ne conformăm solicitării tale, cu excepția cazului în care furnizezi informații suplimentare care să permită identificarea.

CUM ÎȚI EXERCIȚI DREPTURILE?

Pentru a-ți exercita drepturile legale, te rog să mă contactezi la adresa de e-mail ncvteodorescu@gmail.com

Îți mulțumesc că ai avut răbdare să citești politica de confidențialitate a acestui site!