Despre mine

Despre începutul unei noi vieți

Anul acesta (scriu aceste cuvinte în 2018) se împlinesc 10 ani de când mi s-a schimbat viața. Sau, mai bine zis, 10 ani de când mi-am schimbat viața. Mai exact, în 2008 am luat brusc hotărârea de a renunța la jobul stresant și insignifiant (deși era bine plătit și conferea avantaje multiple) care îmi ocupa aproape tot timpul, alegând, în schimb, să îmi canalizez energia, resursele și calitățile spre lucrurile care mă pasionau și pe care le consideram cu adevărat folositoare și importante. Astfel, la 30 de ani am redevenit student, urmând cursurile unei facultăți de Psihologie, dar și ale unui master în psihoterapii psihanalitice.

Dar nu m-am mulțumit doar cu faptul că în sfirșit dădeam importanța cuvenită autocunoașterii și studiului psihicului uman și am decis să mă ocup, în plus, și de lucrul de care aveam extrem de multă nevoie: transformarea fizică pe care mi-o doream. Și, pentru că nu știam nimic despre mișcare și despre nutriție, am început să învăt. Intens. Obsesiv. Enorm. Iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate, ajungând, într-un timp relativ scurt, de la numai 57 de kg (la o înălțime de 1,83) la o greutate de aproape 80 de kilograme. Evident că nu a fost ușor. Chiar deloc. Efort fizic colosal, alimentație bogată, studiu intens, dar cu perseverență și chiar cu încăpățânare, contrar așteptărilor celor din jur, mi-am atins scopul.

Despre pasiunea pentru nutriție

Dar lucrurile nu aveau să se termine aici. Pentru că deși am ajuns la greutatea, la aspectul și la forma fizică dorite, nu am putut să mă mai opresc vreodată. Și nu mă refer neapărat la mișcare, ci la ceea ce avea să devină și să rămână una dintre marile pasiuni ale vieții mele: nutriția. De altfel, în ultimii 10 ani pot spune că, alături de psihologie, nutriția și stilul de viață sănătos au fost preocupările mele principale. Este adevărat că atunci când am început acest proces de cunoaștere aveam în spate o perioadă de câțiva ani în care eliminasem consumul de carne, dar acest lucru era motivat, la vremea aceea, doar de considerente etice și spirituale. Despre nutriție, cu adevărat, nu aș fi putut avea pretenția că știu prea multe.

Despre primul meu blog

În schimb, în anii ce aveau să vină lucrurile urmau să se schimbe în această privință. Și pe măsură ce cercetam și aflam informații din ce în ce mai numeroase și mai interesante, a încolțit în mine dorința de a le împărtăți și celor din jur. De aceea, în iunie 2013, am creat blogul nick-teodorescu.eu, acesta devenind, într-un timp extrem de scurt, unul dintre blogurile iubite și apreciate în țara noastră. Mai exact, blogul s-a bucurat de cea mai rapidă ascensiune din blogosfera românească: 5.000 de vizitatori unici în cea de-a 5-a zi de la lansare, atingând, peste doar 2 luni, un impresionant vârf de audiență, respectiv 20.779 de vizitatori unici într-o singură zi (locul I în topul refresh.ro și Zelist Monitor al celor mai viralizate articole și locul I în clasamentul t5.ro, categoria Bloguri).

Nick Teodorescu

Mai mult decât atât, unul dintre primele articole scrise pe blog, în care tratam subiectul consumului de carne în dieta umană, a devenit unul dintre viralele online-ului românesc, fiind citit de peste 200.000 de ori și apreciat și distribuit pe Facebook de peste 25.000 de ori.

De asemenea, la finalul anului 2015, blogul a fost votat de cititori și premiat de Asociația Vegetarienilor din România ca fiind “Cel mai bun blog de lifestyle vegetarian din România” (Veg Awards 2015).

Despre programul Primordial

La începutul anului 2016, am creat un program de wellbeing și transformare integrativă pentru corp, minte și suflet, pe care l-am numit Primordial și pe care urma să îl transmit celor interesați în cadrul unor tabere de profil. Din păcate, însă, din cauza unor motive personale, am fost nevoit să opresc acest proiect atât de drag mie. Am speranța, totuși, că într-un viitor apropiat voi putea relua și duce la îndeplinire acest program în care cred în mod deosebit și în ziua de astăzi.

Despre actualul blog și despre articolele mele

În decembrie 2016, am relansat blogul, acesta având un design complet schimbat, un conținut cu mult îmbunățit, dar și un nou nume, NickTeodorescu.ro.

Pe parcursul celor 4 ani de când am creat primul blog, am reușit să construiesc pe pagina mea de Facebook o minunată comunitate, însumând peste 11.000 de oameni interesați de un stil de viață sănătos și cât mai etic. Iar pentru acest lucru mă simt profund onorat și le mulțumesc tuturor din suflet!

În plus, în afară de articolele pe care le-am scris  în toți acești ani pe blogurile mele (cele mai multe dintre acestea nu mai sunt momentan disponibile, fiind retrase pentru revizuire), am scris sute de articole de nutriție și sănătate pe o serie de bloguri ale persoanelor sau brandurilor cu care am legat frumoase și strânse colaborări.

Despre studierea domeniilor mele de interes

Dar evident că scrisul articolelor nu a fost singurul lucru care mi-a ocupat atenția și timpul în acești ultimi ani. Din dorința de a cunoaște din ce în ce mai multe și de a fi din ce în ce mai de folos oamenilor, am aprofundat continuu, atât pe cont propriu, cât și prin urmarea unor cursuri, domeniile nutriției, psihologiei, psihoterapiei, psihoimunoneurologiei, medicinii funcționale, biochimiei, meditației, practicii mindfulness, MBSR-ului (mindfulness-based stress reduction), naturopatiei, eticii și paleoantropologiei. În ceea ce privește acest ultim domeniu menționat, din dorința de a studia originile speciei umane și ale comportamentului uman (înclusiv în ceea ce privește nutriția și celelalte aspecte ale stilului de viață ancestral), am urmat, începând cu anul 2016, cursuri de paleoantropologie la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Despre coaching

Tot în anul 2016, am susținut în București seminarul “Consumul de carne în dieta umană, între natural, normal, necesar și plăcere“, abordând această temă din perspectivă nutrițională, psihologică, sociologică și evoluționară.

Dând curs solicitărilor din ce în ce mai numeroase, am oferit sesiuni de coaching celor interesați de adoptarea și menținerea unui stil de viață sănătos; astfel, am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a ajuta și a inspira oamenii să depășească obiceiurile, barierele, mentalitățile și paradigmele distructive, în scopul de a schimba în bine modul în care gândesc și își trăiesc viața. Acesta este, de altfel, scopul pe care mi l-am asumat, care mă face să mă simt împlinit și care mă îndeamnă să merg înainte.

Despre dieta mea personală și despre dieta umană ideală

Din punctul de vedere al dietei personale, am experimentat, în timp, o paletă impresionantă de abordări, cuprinzând dieta standard, de tip occidental, dieta mediteraneană, dieta pescetariană, dieta lacto-ovo-vegetariană, dieta ovo-vegetariană, dieta high carb, dieta low carb, dieta frugivoră, dieta raw vegană, dieta vegană și dieta paleo/ primal/ ancestrală. Care dintre ele este cea mai bună? Ei, bine, deși aproape toate s-au dovedit a fi catastrofale, iar una de-a dreptul excepțională, anul acesta am ajuns la maturitatea care m-a făcut să încetez a mai face recomandări generale, simpliste și categorice, iar motivele sunt prea complexe pentru a le expune aici în doar câteva cuvinte (promit că voi dezvolta acest subiect într-un articol amplu pe care intenționez să îl scriu curând).

Ceea ce pot să zic, însă, este că recomand ca fiecare să găsească, de preferat cu ajutorul unui specialist, dieta care i se potrivește cât mai bine, în funcție de moștenirea genetică, de afecțiunile de care suferă, de vârstă, de stilul de viață, de posibilitățile materiale, de zona geografică în care trăiește, de condițiile de mediu și de interesul pentru etică (ex: drepturile animalelor), protecția mediului înconjurător și/ sau propria sănătate. Personal, fiind o persoană care acordă importanță atât sănătății, cât și eticii, și având ca reper hotărâtor modelelor evoluționare și ancestrale ale speciei noastre, am căutat permanent să-mi găsesc și să-mi perfecționez propria abordare nutrițională, optimă, echilibrată și terapeutică, care să ducă până la capăt schimbările benefice pe care le doream și de care aveam nevoie. Iar în ultima perioadă de timp pot spune că am adoptat o dietă și un stil de viață ale căror rezultate sunt mai mult decât spectaculoase, fiind vorba, de departe, de cea mai inspirată abordare nutrițională pe care am experimentat-o până acum.

Despre vindecarea anxietății, atacurilor de panică și depresiei

La ce refer? Ei, bine, relativ recent am ales să rezolv, o dată pentru totdeauna, o serie de probleme cu care m-am confruntat o perioadă extrem de lungă de timp: anxietatea, atacurile de panică și depresia. Din nou, nu este momentul și locul potrivit pentru a dezvolta acest subiect, pe care îl abordez, însă, în articolele mele recente; de altfel, imensa majoritate a articolelor pe care le voi publica de acum înainte se vor referi la modalitățile prin care anxietatea, atacurile de panică, depresia și alte astfel de afecțiuni pot fi vindecate complet, într-un timp destul de scurt, fără medicamente, ci doar prin ajustarea stilului de viață, în special prin adoptarea unui anumit tip de alimentație. Căci da, oricât de greu ar părea de crezut, acest lucru este complet posibil și mie, unuia, mi-a reușit.

Despre programul Serenity Reset

În consecință, pentru a veni în ajutorul celor care se confruntă cu astfel de probleme, am hotărât să îmi folosesc pregatirea în psihologie, cunoștințele de nutriție, practica sesiunilor de coaching și propria experiență vindecătoare. Astfel, bazându-mă în exclusivitate pe cele mai solide și actuale adevăruri științifice, am creat un program transformațional pe care l-am numit SERENITY RESET și care se adresează în special celor care suferă de anxietate, atacuri de panică și depresie, dar și, în general, tuturor celor care doresc să dobândească și să mențină o stare optimă a sănătății psiho-emoționale. Pentru mai multe amănunte despre program puteți accesa aici pagina acestuia.

Iar dacă doriți să aflați mai multe despre mine, aveți posibilitatea de a răsfoi aici câteva dintre aparițiile mele în media. (Precizez, însă, că, în virtutea procesului continuu de învățare și a noilor informații și experiențe de care am beneficiat între timp, nu mai susțin, în momentul de față, toate lucrurile pe care le declaram în acele articole sau interviuri.)

De asemenea, pentru orice fel de întrebări sau nelămuriri mă puteți contacta folosind formularul de mai jos sau adresele de email: contact@nickteodorescu.ro și ncvteodorescu@gmail.com.

DISCLAMERToată munca de cercetare aflată în spatele articolelor publicate pe acest blog este un proces ce continuă zilnic, fiind supus completării și perfecționării. De asemenea, rog a se reține că informațiile prezentate aici nu sunt menite a înlocui tratamentul medical, ci a oferi suportul necesar și constant în scopul adoptării și menținerii unui stil de viață cât mai sănătos.  

Prin trimiterea acestui formular de contact confirm că am peste 16 ani și că am citit Politica de confidențialitate.